25 jaar LGO - Lasgroep

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

25 jaar LGO

Verslagen en foto's

LasGroep Oost bestaat 25 jaar

LasGroep Oost heeft op vrijdag 26 oktober 2012 het 25 jarig bestaan gevierd met ongeveer 100 gasten. Vele vaste bezoekers van de lezingen waren hierbij aanwezig met hun partner.
Geen lezing of presentatie op de thuislocatie, maar de lastechniek ervaren naar het resultaat van lassers en andere vaklieden: Het Partyschip Eureka V uit Deventer die om 19.30 uur vertrok voor een boottocht over de IJssel.
Door ziekte van de voorzitter, Wil van der Stap, heet Joop Arnoldus, secretaris, allen van harte welkom bij dit 25 jarig jubileum van LGO.

Hij maakt in een toespraak een korte vlucht door 25 jaar LGO.

De oprichting:
Eind 1986 kwamen een aantal enthousiaste lastechnici in Apeldoorn bij TNO bij elkaar om ook in deze regio een platvorm op te richten met als doel lastechnische informatie bereikbaar te maken voor alle geledingen uit de laswereld.
In maart 1987 werd de Lastechnische Discussiegroep Oost-Nederland opgericht met als afkorting LasGroep Oost (LGO) met als locatie Apeldoorn.

De Locatie:
De bijeenkomsten van LGO waren tot 1988 in de Technische school aan de Molendwarsstraat in Apeldoorn, maar door een verbouwing van de school (niet door LGO leden), moest LGO op zoek naar een andere locatie. Die werd gevonden bij de Technische school Sprengengilde, die door fusies nu SG Sprengeloo heet, aan de Sprengenweg in Apeldoorn waar we tot op de dag van vandaag nog steeds gebruik maken van de gastvrijheid en het vriendelijke conciërges.

De Lustrums:
Het eerste lustrum bij het 5 jarig bestaan werd op de thuisbasis aan de Sprengenweg gevierd met o.a. de bekende beeldhouwer Willem Kind die een presentatie hield met als titel "De kunst van het lassen" en waarbij een heel apart "lasbad" ten tonele werd gevoerd. Hij maakt kunstwerken doormiddel van autogeen lassen.

Het tweede lustrum in april 1997 werd gevierd met een "Maritiem Uitje" ook met rederij Eureka uit Deventer en met ongeveer 110 gasten. Ruim 15 jaar later, maken wij het dus mogelijk om deze "cruise" (opnieuw) mee te maken.


Het 15 jarig bestaan van LGO werd gevierd op 26 oktober 2001 met de Nationale Lasgroependag waarbij alle lasgroepen waren uitgenodigd.
Het programma bestond die dag uit de ontvangst van 203 gasten in de aula van Sprengeloo in Apeldoorn, excursies naar verschillende bedrijven in de regio, en een gezamenlijke lunch in de school.
Het middag/avond programma werd gevierd bij Party Centrum Edda Huzid in Voorthuizen met Western Games en een Country & Western avond met Wild-West buffet.
Een zeer geslaagde en succesvolle dag voor LGO.

Dan 25 jaar LGO:
Er zijn 7 regionale lasgroepen in het land en ze bestaan allemaal 25 jaar alleen de LDR uit Rotterdam bestaat zelfs al 60 jaar.
Het aantal leden is van ongeveer 180 in 1992 gegroeid naar 265 op dit moment. We hebben 2 damesleden.

We organiseren zo'n 6 bijeenkomsten per jaar en het aantal leden dat de presentaties bezoekt varieert dan van 35 tot 70 personen, afhankelijk van het onderwerp.
Ook organiseren we elk jaar een excursie naar verschillende bedrijven.

Omdat LGO een vereniging is ontvangen we contributie van de leden. Maar om deze zo laag mogelijk te houden hebben we 8 bedrijven gevonden die ons financieel en anderszins ondersteunen.
Deze sponsors zijn: Andon automation – Certilas – Element – E & P Opleiding en Advies – Interlas - Lebon & Gimbrair – Simy Tech en Westfalen Gassen.
Wij zijn deze bedrijven zeer erkentelijk voor hun jaarlijkse bijdrage want zonder sponsoring zouden wij nog maar nauwelijks activiteiten kunnen organiseren.

Het is ook nog gelukt een aantal extra sponsors voor deze avond aan te trekken waarvan er deze avond in de doorlopende presentatie dia's voorbij komen. Ook dank zij deze sponsoring hebben we de eigen bijdrage voor deze avond beperkt kunnen houden.

Er werd door de spreker voor alle aanwezigen nog een belangrijke mededeling gedaan:
Men mocht het feest niet voor het einde verlaten……
(tenzij men goed zou kunnen zwemmen).

Tot slot werd iedereen een heel gezellige, en smakelijke avond toe gewenst met het onderstaande programma:

Bij binnenkomst op de boot werd iedereen op de foto gezet en ontving iedereen aan het einde van de avond, bij het verlaten van de boot een afdruk van deze foto als herinnering aan deze avond.
De gasten werden ontvangen met een welkomstcocktail.
Verder bestond de avond uit het buffet "Stuurman" met diverse warme en koude gerechten.
Aansluitend een overheerlijk "Dessertbuffet".
Het geheel verzorgd met drankjes en live muziek van John-Less.
De avond werd afgesloten met een kopje koffie.

Enkele gasten wisten de dansvloer nog te vinden en zelfs de polonaise kwam nog voorbij.

Het bestuur is van mening dat we met succes kunnen terugkijken op een geslaagde viering van het 25 jarig bestaan van LGO.

Op naar het 50 jarig bestaan van LasGroep Oost!
(Een foto impressie van de viering 25 jaar LGO ziet u hieronder)


Joop Arnoldus.

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu